IKLAN

27 Januari 2011

Betul-betul geram tgk rupa dia...

Lately ni entah kenapa teringin sungguh nak makan 'macaron'...semuanya gara2 baca di blog Cikmin dan a few blog lagik. Jangan pulak kata aku mengandung tu pasal yg teringin dah tahap gaban dah ni, sbb tak pernah makanlah, aku ni teringin sangat. Aku dah order kat cikmin tataulah bila dia nak tayang sbb dia baru balik dari kelas macaron tuh. Mcmmanalah tak geram korang tgklah macaron berkaler2, bermcm perisa dan dah tentu kandungan gula pun tinggi gak kan.





sangat menggodakan tgk macaron tuh...gambar2 semua ni diambil dari blog Creative Abubot ( Philiphines ).



macam tu lah rupa 'macaron' dari dalam..nyummy kan.

p/s : balik rumah buat asam pedas ikan tenggiri pun sedap wati dari ko merepek pasal si macaron nih...hehehe
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

4 meluahkan rasa:

FiZ berkata...

craving for this....dah lme tingin..haihh..bila blh mkn ni...

Aida Awie berkata...

apa rasanya macaroon ni watie? best sgt ke? tak pernah rasa lagi, cuma pernah la bake dlm game baking life dulu..hihi.

sw33tdarling berkata...

hehehe.. tak pernah rasa tapi takut laa nak makan sbb orang kata manis...

cikmin berkata...

salam watie..kalau mengikut pengalaman cikmin makan macaron ni..kalau yg dari harrods Klcc tu memang manis melecas orang kata..dan kalau dari Laduree pulak..besar dan sangattt manis jugak..tapi kalau yg dari kelas rina..dia dah reduce manis dekat filling tu...so rasanya ngam lah..untuk shell tu mmg tak leh kurangkan gula..klu tak nanti tak menjadi lah meringue nya.. :)

IKLAN