IKLAN

14 November 2010

Ada apa dengan pasar malam???

Pagi-pagi buta lagi aku dah bangun..hajat ati nak gi berjogging dan beraerobik kat MPM tu...tp ujan renyai-renyai...jadi hajat ati tu terbantut...so, mengisi masa lapang sebelum sebok jap lagi...nak tayang kat korang apa ada ngan Pasar Malam kat area rumah aku...hehe


Pernah dengar nama kentang spring?? Kalau dah tahu bagus, tapi pada yang tak tahu ni aku nak cite sikit...dedulu pernah gak dengar jiran-jiran cite pasal kentang spring nih, aku hingat apa ke yang sedap sangat pasal kentang spring ni...pastu pegi pasar malam aku pun cari lah benda alah ni...perghhh..memang sedap koooo....tak caya?? malam nanti pegi pasar malam kat umah korang cari benda ni tau....macam-macam perisa ado..mayonis ado, bbq ado, hot n spicy ado..rege?? nak kata murah tak kot, rasa nak beli jer kentang kat kedai apek tu pastu wat sendiri...satu cucuk RM2.00, tapi kalau beli tiga cucuk, dia kasi diskaun RM5.00...macam kat supermarket lak ado diskaun-diskaun nih...nak murah lagi??...wat sendiri.....hahaha


Malam tadi aku beli perisa mayonis, memang sedap...makan masa panas-panas, kalau dah sejuk hape pun dah tak sedap....hehe..bukan itu ajer yang aku beli, kalau pegi pasar malam benda ni memang tak pernah miss...


Haa..ini putu buluh...kat tempat aku cuma RM2.00 untuk lima ketul..yang spesel tentang putu buluh kat tempat aku ni dia bubuh kelapa parut ngan gula kat atas tu, bila gula tu cair kat dalam...memang terangkat..tak caya???..meh sini aku belanja korang....hahaha


Biasa makan nasi lemak kukus?? Kalau pegi pasar malam, nasi lemak ni mesti beli untuk anak-anak aku sbb ada ayam goreng berempah siap ngan sambal lebih lagi...hehehe..harga cuma RM3.50, nasi lemak tu boleh makan dua orang woooo..dan kalau untuk aku, ini benda wajib aku beli kalau pegi pasar malam...

*

*
*

*

*

*
*

*

*

*


mesti korang semua tahu kan....ini nasi kerabu siap ada ikan goreng tepung, telur masin dan solok lada jer yang tak ado sbb aku sampai lambat..hehe..rege cuma RM3.00...murah kan!!


p/s : pernah makan pajeri jantung pisang???
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

4 meluahkan rasa:

Muhammad Syam Kushaini berkata...

kbetulan mak sy pon bli potato spring tu kat pasar Malam tpi giant tu...sdap..da dua kali da makan..

Qistina berkata...

menyelerakan.....
memang best shopping mknn kat pasar malam....
=)

Cik Su berkata...

sedapnye..cik su suka makan kentang ...nyum2

akuzle berkata...

kentang putar neh mmg besh... rangup2 n ada byk perisa... sy suker cheesee..

IKLAN