BAHAN A:
250 gm coklat masak
310 mentega
BAHAN B:
250 gm gula
5 biji telur
Sedikit esen vanila
BAHAN C:
200 gm tepung
20 gm serbuk koko
BAHAN D: (pilihan)
100 gm badam cincang
100 gm kismis
100 gm walnut
BAHAN KRIM:
357 gm coklat masak
142 ml susu segar
CARA MENYEDIAKAN :
1.Masak bahan A menggunakan double-boiler
2.kemudian cairkan coklat dan ketepikan
3.Pukul gula dan telur hingga kembang.Tuangkan esen vanila
4.Masukkan bahan A
5.Satukan tepung dan serbuk koko dan diayak. Kemudian masukkan sedikit
demi sedikit ke dalam adunan
6.Akhir sekali msukkan badam cincang
7.Tuang adunan ke dalam acuan dan bakar pada suhu 180' C selama 40 minit
8.Untuk krimnya,masak susu sehingga berbiuh
9.Masukkan coklat
10.Setelah sejuk sapukan krim dan taburkan dengan badam di atas kek.
Nota Kaki : resepi ni aku belum pernah cuba lagi....
0 meluahkan rasa:
Catat Ulasan