IKLAN

26 Mei 2011

Singgah Makan kat Sekinchan

On the way balik dari Banting lepas tgk mak tuh, kitaorang plan nak singgah Bukit Melawati. Tapi hari pun gelap dan macam nak hujan so tak jadi singgah, takperlah mungkin next time boleh singgah kot. Tapi sekarang kereta dah takleh naik, kena naik tren yg diprovide tu entah berapa tambang eh.

Kalau lalu area Sekinchan ni memang seronok tau sbb kita boleh tgk kiri kanan diorang jual macam-macam ada.

Selesai beli buah tangan tuh kitaorang pun singgah makan jap, nak makan ikan bakar tp mana kedai ikan bakar bukak siang-siang kan, so makan yg biasa-biasa sudah...

Kedai ni tepi jalan jer tau, ada berderet gerai tp bukan semuanya bukak. Sudahnya kami singgah yg paling ujung sekali sbb senang nak parking kereta.
Walau rupa gerai tu agak buruk tp makanan gerai tu sedap tau..tak cer tengok, cer tengok..


Bihun sup sedap


Nasi Goreng Ayam yg mabeles

Lain kali kalau sy lalu lagi, mesti sy singgah ...
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

6 meluahkan rasa:

Aida Awie berkata...

watie, bile pergi sekinchan nih? tambang tren naik bukit melawati tu xsilap rm3 sorang. tapi atas sana bukan ade ape pun.. cuma muzium ngan monyet2 liar yg banyak. nak merasa bg monyet makan boleh je singgah, tapi kena hati2 monyet2 tu pandai merampas.

Ummi berkata...

Assalam Watie....waahhh kat Sekinchan banyak jagung eh..bestnya...ini tengok Sichan kat tv jek...adeeiii...meleleh pulak nampak nasi ayam goreng tu Watie..huhuu

Mie berkata...

Wah, nampak macam sodap.. boleh dicuba nanti...

KuNanGKuNanG berkata...

kg sy ni..huhu..

sW33tdARLiNG berkata...

nampak bihun sup jer....!! sedapnyaaaaaaaaaa!

Outbound di malang berkata...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

IKLAN