IKLAN

20 Mei 2011

Burung Puyuh yang Rangup


Hari sabtu yg lepas, aku turun lewat sket dari biasa sbb ingat mau repair kereta, minor problem saja. Masa keluar dari pintu besar opis tu terserempak dengan sorang staff nih, pastu dia offer mau beli burung puyuh tak. Aku pun angguk laju2 sambil keluarkan duit, harga ? kalau kat luar pun sama jugak, mcm kat pasar malam pun sama, 4 ekor - RM10.00...ingatkan dapat murah..ceh

 
Balik rumah tu terus cuci burung puyuh dan terus mau goreng tepung. Selalu pun buat macam tu jugak, kalau beli kat luar sekor adalah RM3.00 yer..kebetulan hari pun hujan agak lebat, jadinya duduk rumah dendiam sambil kruk krak depan TV layan movie hindustan yg tak best. Bukak channel 108, 103, 102, semua cerita pun adalah tidak seronok, jadi layan saja cerita yg ada sambil mengunyah burung puyuh yg sangat rangup itu...

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

3 meluahkan rasa:

Aida Awie berkata...

best pulak tengok burung puyuh ni...
tekak..tekak.. nape ler ko ngade2 sangat nak mende pelik2..

KuNanGKuNanG berkata...

slm kenal.wah sedapnye..sy pun suka burung puyuh.goreng@masak kicap.

QASEH MANSYA berkata...

sedapnyerrrr

IKLAN